Hozzávalók:
A tetejére:
Elkészítése:
A langyos tejben az élesztőt futtassuk fel.
Egy tálba mérjük ki a lisztet, a sót, a túrót, a vajat a adjuk hozzá a tojást, majd a felfuttatott élesztőt is.
Annyi tejfölt adjunk hozzá, h ruganyos, nyújtható tésztát kapjunk, ez függhet a tojás nagyságától, a túró minőségétől.
Langyos helyen, letakarva hagyjuk megkelni. (kb fél óra)
Ezt követően nyújtsuk ki a tésztát, és hajtogassuk a következőképpen: a két szélét középre hajtjuk, majd ketté, ismét pihentessük.
Végül kb 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk és kisebb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk azokat, majd felvert tojással megkenjük, és reszekt sajttal, vagy köménymaggal megszórjuk.
Előmelegített, 180 fokos sütőben kb fél óra alatt készre sütjük.