Túrós kelt pogácsa gluténmentesen

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 dkg friss élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 tk cukor
  • 60 dkg Naturbit Alfa Mix lisztkeverék
  • 25 dkg túró
  • 1-1,5 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 ekl só
  • 25 dkg vaj

A tetejére:

  • 1 db tojássárga
  • reszelt sajt

Elkészítése:

A langyos tejben az élesztőt futtassuk fel.

Egy tálba mérjük ki a lisztet, a sót, a túrót, a vajat a adjuk hozzá a tojást, majd a felfuttatott élesztőt is.

Annyi tejfölt adjunk hozzá, h ruganyos, nyújtható tésztát kapjunk, ez függhet a tojás nagyságától, a túró minőségétől.

Langyos helyen, letakarva hagyjuk megkelni. (kb fél óra)

Ezt követően nyújtsuk ki a tésztát, és hajtogassuk a következőképpen: a két szélét középre hajtjuk, majd ketté, ismét pihentessük.

Végül kb 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk és kisebb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk azokat, majd felvert tojással megkenjük, és reszekt sajttal, vagy köménymaggal megszórjuk.

Előmelegített, 180 fokos sütőben kb fél óra alatt készre sütjük.