Túrós-baconos hajtogatott pogácsa recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 300 ml meleg tej
- 200 ml meleg víz
- 2 csomag (2x7g) porélesztő
- 1 evőkanál cukor
- 1 csapott evőkanál só
- 100 ml olaj
- 250 gramm krémes túró
- 1 kg liszt + nyújtáshoz egy kevés
Töltelék:
- 250 gramm krémsajt
- 250 gramm hideg vaj/margarin
- 200 gramm pirított bacon
Tetejére:
- ízlés szerint köménymag, fekete köménymag, szezámmag, reszelt sajt
Kenéshez:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Elkészítése:
A tejet a vizet az élesztőt és a cukrot elkeverjük, majd hozzáadjuk a liszt felét a túrót az olajat (úgy, hogy egy picit hagyjunk meg az olajból a végére) és a sót, majd jól elkeverjük. Ezután mehet hozzá fokozatosan a maradék liszt. Bedagasztjuk pár perc alatt kézzel.
Amikor kész, akkor a maradék olajjal is eldolgozzuk és félretesszük kb 15 percre.
Kivesszük a tálból és lisztezett felületre tesszük a tésztát. Kinyújtjuk téglalap alakúra, majd az egyik felére teszünk reszelve hideg vajat/margarint (kb 3/4 részét használjuk fel a vajnak/margarinnak).
Félbe hajtjuk. Ezután a másik felére tesszük ugyanígy a maradék vajat, majd megint félbe hajtjuk.
A tésztát bevágjuk éles késsel a hajtás menti éleknél. Ezután újra kinyújtjuk és 4-be hajtjuk.
Ismét bevágjuk a hajtás menti oldalait úgy, hogy minden oldalt 2-2 csíkban.
Ismét kinyújtjuk, majd az egyik felét megkenjük a krémsajttal és rászórjuk a bacont is, majd újra félbe hajtjuk.
Ezután felszeleteljük kockákra. Megkenjük mindegyik tetejét tojássárgával, majd ízlés szerint díszítjük.
Előmelegített sütőben 200 fokon 15 percig sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Tipp:
Fázisfotókat a honlapomon találtok hozzá:
https://ninnaska.blogspot.com/2018/12/turos-baconos-hajtogatott-pogacsa-remek.html
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »