Totus spenótos burek recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- fél csomag réteslap
A töltelékhez:
- 10 dkg spenót
- 15 dkg totu
- 1 -2 evőkanál totu krém
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A töltelékhez az olíva olajat egy magas falú serpenyőben, vagy lábasban felhevítjük és rátesszük a spenótot, ami lehet friss vagy fagyasztott és kiolvasztott.
Ha szükséges egy kis vizet adunk hozzá és készre főzzük, közben sózzuk, borsozzuk és egy gerezd fokhagymát ráreszelünk. Ha kész a spenót, hozzákeverjük a totut.
Ha a töltelék kihűlt, akkor egy konyharuhára teszünk egy réteslapot és olajjal bekenünk. Félbehajtjuk, hogy a szélesebb oldala maradjon, és kb 2 ujjnyi vastagon teszünk a szélére tölteléket, majd a konyharuha segítségével feltekerjük.
Egy kerek pite vagy tortaformát sütőpapírral kibélelünk és csiga alakban, óvatosan beletesszük a feltekert rétest, ezt addig folytatjuk, míg tele nem lesz a forma.
Ezután olajjal lekenjük a tetejét majd 200°C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Tipp:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »