Töltött zsemle recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 1,5 dl tej
- 4 dkg olvasztott vaj
- 30 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 1-1 teáskanál cukor és só
Töltelék:
- ízlés szerint felvágottak
- hagyma
- kukorica
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- szezámmag vagy mák vagy sajt
Elkészítése:
A cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Egy tálba mérjük a lisztet, a sót, a vajat és a felfuttatott élesztőt és jól kidagasztjuk.
Meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük.
Miután megkelt 5 részre osztjuk és gömbölyítjük a tésztákat, majd így hagyjuk kelni kb 10 percig.
Kelés után lisztezett deszkán 10*15 cm-es téglalappá nyújtjuk egyenként a tésztákat, közepére halmozzuk a tölteléket ízlés szerint.
Ráhajtjuk a töltelékre a két hosszabb oldalát, majd erre hajtjuk a rövidebbeket is és sütőpapíros tepsibe rakjuk úgy, hogy a hajtás alulra kerüljön.
Lekenjük felvert tojással és ízlés szerint megszórhatjuk szezámmaggal, mákkal vagy reszelt sajttal, meleg helyen (akár langyos sütőben) 20 kelesztjük.
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Berakjuk az előmelegített sütőbe és 20-25 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »