Töltött zsemle recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 1,5 dl tej
- 4 dkg olvasztott vaj
- 30 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 1-1 teáskanál cukor és só
Töltelék:
- ízlés szerint felvágottak
- hagyma
- kukorica
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- szezámmag vagy mák vagy sajt
Elkészítése:
A cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Egy tálba mérjük a lisztet, a sót, a vajat és a felfuttatott élesztőt és jól kidagasztjuk.
Meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük.
Miután megkelt 5 részre osztjuk és gömbölyítjük a tésztákat, majd így hagyjuk kelni kb 10 percig.
Kelés után lisztezett deszkán 10*15 cm-es téglalappá nyújtjuk egyenként a tésztákat, közepére halmozzuk a tölteléket ízlés szerint.
Ráhajtjuk a töltelékre a két hosszabb oldalát, majd erre hajtjuk a rövidebbeket is és sütőpapíros tepsibe rakjuk úgy, hogy a hajtás alulra kerüljön.
Lekenjük felvert tojással és ízlés szerint megszórhatjuk szezámmaggal, mákkal vagy reszelt sajttal, meleg helyen (akár langyos sütőben) 20 kelesztjük.
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Berakjuk az előmelegített sütőbe és 20-25 perc alatt megsütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »