Töltött papucs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg finomliszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50 g olvasztott vaj
- 1 tk só
- 1 tk cukor
- 30 g friss élesztő
- 2 dl langyos tej
- 1 dl langyos víz
Töltelék:
- sajtkrém, tejföl vagy pizza szósz
- felvágott, szalámi vagy sonka
- kukorica, szelt hagyma
- savanyú uborka, erős paprika
- reszelt sajt
- szeletelt paradicsom
Tetejére:
- 1 felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tejet, vizet és a tojást egy edénybe mérjük és kézi haverővel jól összekeverjük. Hozzáadjuk a sót, cukrot és a vajat, majd ezekkel is jól összekeverjük. Belemorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük, majd a lisztet hozzáadva alaposan összegyúrjuk. A tésztát hólyagosra dagasztjuk.
A tésztát latakarjuk és duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén átgyúrjuk, majd 10 részre osztjuk és gömbölyítjük. Letakarva kelesztjük kb 10 percig.
Egy tésztát kb 10 cm hosszúra, ovális alakúra nyújtjuk. Derelyevágóval az egyik szélén kb 1 cm szélesen, a tészta széle mentén bevágjuk a tésztát, figyelve, hogy a tetején ne vágjuk át! A másik szélén is megismételjük a vágást. A bevágott tésztarészeket 2-2 szálra vágjuk. Az egyik oldalon összetekerjük, a végét összecsípjük, majd a másik oldalára ráhajtjuk és a tészta szélén végigfuttatjuk, majd a végét hozzácsípjük a tészta aljához. A másik szállal is így járunk el.
Az így kialakított papucsokat sütőpapíros tepsire tesszük. Megkenjük sajtkrémmel, tejföllel vagy pizza szósszal és tetszőleges feltéttel megrakjuk. A szlélt felvert tojással lekenjük.
200 fokra melegített sütőben kb 30 perc alatt szép pirosra sütjük.