Sonkahabos roló recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tésztát kitekerjük és a hosszabbik oldala mentén 12 részre vágjuk. A csíkokat egyenként, átfedéssel feltekerjük 1-1 habroló formára, majd sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.
1 tojást felverünk és lekenjük vele a rolók felületét. 215 fokos sütőben kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Langyosra hűtjük, majd még langyosan kiszedjük a formákat a tésztából.
Elkészítjük a tölteléket. A tojásokat megfőzzük, majd megpucoljuk és kisebb darabokra vágjuk a sonkával együtt.
Egy késes robotgépbe tesszük a sonkát, tojásokatt és a majonézet is hozzáadjuk, majd a géppel elkezdjük összedolgozni. Ezután hozzáadjuk a tejfölt és a tormát is és teljesen krémessé dolgozzuk a robotgéppel.
Kivesszük a gép pengéjét és a sonkahabba keverjük az aprított petrezselymet, snidlinget, borsot adunk hozzá és ha szükségét érezzük, akkor sót. Az egészet jól összekeverjük.
A sonkahabot egy habzsákba töltjük és a végére kicsit nagyobb lyukat vágunk. A rolókat megtöltjük a krémmel, majd ha szeretnénk, akkor reszelt sajtba márthatjuk mindkét végét.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »