Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkahabos roló recept

Sonkahabos roló
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag leveles tészta (275 g, előre nyújtva)

    Sonkahab:

    • 2 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 40 dkg sonka
    • 15 dkg majonéz
    • 2 ek tejföl
    • őrölt bors
    • 1/2 cs snidling
    • 1 cs petrezselyem
    • 1 tk torma

    Továbbá:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • reszelt sajt

    Elkészítése:

    A tésztát kitekerjük és a hosszabbik oldala mentén 12 részre vágjuk. A csíkokat egyenként, átfedéssel feltekerjük 1-1 habroló formára, majd sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.

    1 tojást felverünk és lekenjük vele a rolók felületét. 215 fokos sütőben kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Langyosra hűtjük, majd még langyosan kiszedjük a formákat a tésztából.

    Elkészítjük a tölteléket. A tojásokat megfőzzük, majd megpucoljuk és kisebb darabokra vágjuk a sonkával együtt.

    Egy késes robotgépbe tesszük a sonkát, tojásokatt és a majonézet is hozzáadjuk, majd a géppel elkezdjük összedolgozni. Ezután hozzáadjuk a tejfölt és a tormát is és teljesen krémessé dolgozzuk a robotgéppel.

    Kivesszük a gép pengéjét és a sonkahabba keverjük az aprított petrezselymet, snidlinget, borsot adunk hozzá és ha szükségét érezzük, akkor sót. Az egészet jól összekeverjük.

    A sonkahabot egy habzsákba töltjük és a végére kicsit nagyobb lyukat vágunk. A rolókat megtöltjük a krémmel, majd ha szeretnénk, akkor reszelt sajtba márthatjuk mindkét végét.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá