Sonkahabos roló recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A tésztát kitekerjük és a hosszabbik oldala mentén 12 részre vágjuk. A csíkokat egyenként, átfedéssel feltekerjük 1-1 habroló formára, majd sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.
1 tojást felverünk és lekenjük vele a rolók felületét. 215 fokos sütőben kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Langyosra hűtjük, majd még langyosan kiszedjük a formákat a tésztából.
Elkészítjük a tölteléket. A tojásokat megfőzzük, majd megpucoljuk és kisebb darabokra vágjuk a sonkával együtt.
Egy késes robotgépbe tesszük a sonkát, tojásokatt és a majonézet is hozzáadjuk, majd a géppel elkezdjük összedolgozni. Ezután hozzáadjuk a tejfölt és a tormát is és teljesen krémessé dolgozzuk a robotgéppel.
Kivesszük a gép pengéjét és a sonkahabba keverjük az aprított petrezselymet, snidlinget, borsot adunk hozzá és ha szükségét érezzük, akkor sót. Az egészet jól összekeverjük.
A sonkahabot egy habzsákba töltjük és a végére kicsit nagyobb lyukat vágunk. A rolókat megtöltjük a krémmel, majd ha szeretnénk, akkor reszelt sajtba márthatjuk mindkét végét.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









