Sonkahabos roló

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta (275 g, előre nyújtva)

Sonkahab:

  • 2 főtt tojás
  • 40 dkg sonka
  • 15 dkg majonéz
  • 2 ek tejföl
  • őrölt bors
  • 1/2 cs snidling
  • 1 cs petrezselyem
  • 1 tk torma

Továbbá:

  • 1 tojás
  • reszelt sajt

Elkészítése:

A tésztát kitekerjük és a hosszabbik oldala mentén 12 részre vágjuk. A csíkokat egyenként, átfedéssel feltekerjük 1-1 habroló formára, majd sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.

1 tojást felverünk és lekenjük vele a rolók felületét. 215 fokos sütőben kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Langyosra hűtjük, majd még langyosan kiszedjük a formákat a tésztából.

Elkészítjük a tölteléket. A tojásokat megfőzzük, majd megpucoljuk és kisebb darabokra vágjuk a sonkával együtt.

Egy késes robotgépbe tesszük a sonkát, tojásokatt és a majonézet is hozzáadjuk, majd a géppel elkezdjük összedolgozni. Ezután hozzáadjuk a tejfölt és a tormát is és teljesen krémessé dolgozzuk a robotgéppel.

Kivesszük a gép pengéjét és a sonkahabba keverjük az aprított petrezselymet, snidlinget, borsot adunk hozzá és ha szükségét érezzük, akkor sót. Az egészet jól összekeverjük.

A sonkahabot egy habzsákba töltjük és a végére kicsit nagyobb lyukat vágunk. A rolókat megtöltjük a krémmel, majd ha szeretnénk, akkor reszelt sajtba márthatjuk mindkét végét.