Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Baconös quiche recept

Baconös quiche
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag leveles tészta
    • 1 csomag bacon szalonna
    • 1 fej hagyma
    • kakukkfű
    • petrezselyem
    • pici só
    • 1 marék madársaláta
    • 20 dkg trappista sajt
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Elkészítése:

    Először kivajaztunk egy 18 cm-es tortaformát. A legjobb olyan formát használni, amelynek kivehető az alja, de mindenképp vajazzuk ki, mert hiába vajas a tészta, mégis le tud tapadni. Ezek után kibéleljük a tortaformát a leveles tésztával.

    A bacon szalonnát felkockázzuk, és egy serpenyőben megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott hagymát, majd megszórjuk egy kevés sóval, borssal, kakukkfűvel, és petrezselyemmel. Végül egy marék madársalátát is rádobunk, amit addig fonnyasztunk, amíg el nem veszti a tartását, majd levesszük a tűzről.

    A tojást és a tojássárgáját összekeverjük, majd felöntjük a tejszínnel, és belekeverjük a reszelt sajtot.

    A szalonnás-hagymás keveréket eloszlatjuk a tésztán, majd nyakon öntjük a tejszínes-tojásos keverékkel. A tészta egészen a forma pereméig érjen fel, majd kissé hajtsuk vissza, de maradjon úgy egy centiméterrel a töltelék fölött, mert a leveles tészta sülés közben kissé összehúzódik.

    180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a teteje szép arany színt nem kap. A formában hagyjuk kicsit hűlni, majd óvatosan levesszük a karimát. Szeletelve, madársalátával megszórva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá