Baconös quiche recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Először kivajaztunk egy 18 cm-es tortaformát. A legjobb olyan formát használni, amelynek kivehető az alja, de mindenképp vajazzuk ki, mert hiába vajas a tészta, mégis le tud tapadni. Ezek után kibéleljük a tortaformát a leveles tésztával.
A bacon szalonnát felkockázzuk, és egy serpenyőben megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott hagymát, majd megszórjuk egy kevés sóval, borssal, kakukkfűvel, és petrezselyemmel. Végül egy marék madársalátát is rádobunk, amit addig fonnyasztunk, amíg el nem veszti a tartását, majd levesszük a tűzről.
A tojást és a tojássárgáját összekeverjük, majd felöntjük a tejszínnel, és belekeverjük a reszelt sajtot.
A szalonnás-hagymás keveréket eloszlatjuk a tésztán, majd nyakon öntjük a tejszínes-tojásos keverékkel. A tészta egészen a forma pereméig érjen fel, majd kissé hajtsuk vissza, de maradjon úgy egy centiméterrel a töltelék fölött, mert a leveles tészta sülés közben kissé összehúzódik.
180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a teteje szép arany színt nem kap. A formában hagyjuk kicsit hűlni, majd óvatosan levesszük a karimát. Szeletelve, madársalátával megszórva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »