Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tökmagolajos túrókrémmel töltött pogácsa recept

Tökmagolajos túrókrémmel töltött pogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Pogácsához:

    • 50 dkg finomliszt
    • 0,5 dl tej
    • 2,5 dkg friss élesztő
    • 15 dkg vaj
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 közepes db burgonya
    • 1 teáskanál cukor
    • 1 dl tejföl
    • 2 teáskanál só

    Tetejére:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 teáskanál szezámmag

    Krémhez:

    • 50 dkg tehéntúró
    • 10 dkg vaj
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 ek tökmagolaj
    • só ízlés szerint

    Elkészítése:

    A pogácsa elkészítése:

    A megpucolt, felkockázott burgonyát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és áttörjük.

    Langyos, enyhén cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.

    Egy tálba mérjük a lisztet, hozzáadjuk a vajat, tojást, cukrot, sót, áttört burgonyát, tejfölt és a felfuttatott élesztőt. Tésztát dagasztunk belőle, majd meleg helyen duplájára kelesztjük.

    Lisztezett munkafelületen 1,5-2 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, és pogácsaszaggatóval kiszurkáljuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, tetejüket felvert tojással lekenjük és szezámmaggal megszórjuk. Készre sütjük.

    Amikor kihűlt a pogácsa, keresztben kettévágjuk, és a krémmel megtöltjük.

    A krém elkészítése:

    Krémhez a túrót kikeverjük a vajjal. Hozzáadjuk a tökmagolajat, zúzott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá