Szezámos-sajtos rudacska recept

Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 1 cs sütőpor
- só ízlés szerint
- 25 dkg vaj
- 20 dkg sajt
- 3 ek tejföl
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- szezámmag
Elkészítése:
A lisztet egy tálba mérjük és hozzáadjuk a sót, sütőport, majd alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a kockázott, puha vajat és elmorzsoljuk gyors mozdulatokkal.
Ezután hozzáadjuk a tejfölt és a lereszelt sajtot, majd összeállítjuk a tésztát. Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük 1-2 órára.
A pihentetés után lisztezett felületen kinyújtjuk 4-5 mm vastagra, felületét felvert tojással lekenjük és szezámmaggal (esetleg sajttal) megszórjuk.
Tetszőleges méretű rudakra vágjuk, majd sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk.
200 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel kb 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »