Szezámos-sajtos rudacska recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 1 cs sütőpor
- só ízlés szerint
- 25 dkg vaj
- 20 dkg sajt
- 3 ek tejföl
Tetejére:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- szezámmag
Elkészítése:
A lisztet egy tálba mérjük és hozzáadjuk a sót, sütőport, majd alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a kockázott, puha vajat és elmorzsoljuk gyors mozdulatokkal.
Ezután hozzáadjuk a tejfölt és a lereszelt sajtot, majd összeállítjuk a tésztát. Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük 1-2 órára.
A pihentetés után lisztezett felületen kinyújtjuk 4-5 mm vastagra, felületét felvert tojással lekenjük és szezámmaggal (esetleg sajttal) megszórjuk.
Tetszőleges méretű rudakra vágjuk, majd sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk.
200 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel kb 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.