Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szezámos-sajtos rudacska recept

Szezámos-sajtos rudacska
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg finomliszt
    • 1 cs sütőpor
    • só ízlés szerint
    • 25 dkg vaj
    • 20 dkg sajt
    • 3 ek tejföl

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • szezámmag

    Elkészítése:

    A lisztet egy tálba mérjük és hozzáadjuk a sót, sütőport, majd alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a kockázott, puha vajat és elmorzsoljuk gyors mozdulatokkal.

    Ezután hozzáadjuk a tejfölt és a lereszelt sajtot, majd összeállítjuk a tésztát. Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük 1-2 órára.

    A pihentetés után lisztezett felületen kinyújtjuk 4-5 mm vastagra, felületét felvert tojással lekenjük és szezámmaggal (esetleg sajttal) megszórjuk.

    Tetszőleges méretű rudakra vágjuk, majd sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk.

    200 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel kb 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá