Szezámos-sajtos rudacska recept

Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 1 cs sütőpor
- só ízlés szerint
- 25 dkg vaj
- 20 dkg sajt
- 3 ek tejföl
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- szezámmag
Elkészítése:
A lisztet egy tálba mérjük és hozzáadjuk a sót, sütőport, majd alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a kockázott, puha vajat és elmorzsoljuk gyors mozdulatokkal.
Ezután hozzáadjuk a tejfölt és a lereszelt sajtot, majd összeállítjuk a tésztát. Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük 1-2 órára.
A pihentetés után lisztezett felületen kinyújtjuk 4-5 mm vastagra, felületét felvert tojással lekenjük és szezámmaggal (esetleg sajttal) megszórjuk.
Tetszőleges méretű rudakra vágjuk, majd sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk.
200 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel kb 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »