Szezámos-sajtos rudacska

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg finomliszt
  • 1 cs sütőpor
  • só ízlés szerint
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg sajt
  • 3 ek tejföl

Tetejére:

  • 1 tojás
  • szezámmag

Elkészítése:

A lisztet egy tálba mérjük és hozzáadjuk a sót, sütőport, majd alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a kockázott, puha vajat és elmorzsoljuk gyors mozdulatokkal.

Ezután hozzáadjuk a tejfölt és a lereszelt sajtot, majd összeállítjuk a tésztát. Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük 1-2 órára.

A pihentetés után lisztezett felületen kinyújtjuk 4-5 mm vastagra, felületét felvert tojással lekenjük és szezámmaggal (esetleg sajttal) megszórjuk.

Tetszőleges méretű rudakra vágjuk, majd sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk.

200 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel kb 15 perc alatt aranybarnára sütjük.