Szezámmagos-mákos kréker recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 150 g teljes kiőrlésű liszt
- 100 g zabpehelyliszt
- 50 g finomliszt
- 30 g zsír
- 120 g vaj
- 120 g tejszín (lé formában)
- 20 g szezámmag
- 20 g szemes mák
- 1,5-2 tk só
Elkészítése:
A liszteket elkeverjük a sóval, majd elmorzsoljuk benne a zsiradékot, végül hozzáadjuk a tejszínt és a magvakat, majd az egészet összegyúrjuk.
Fóliába csomagolva 1-2 órára hűtőbe tesszük.
A jól lehűtött tésztát 2-3 részre osztjuk, majd részenként nyújtjuk ki vékonyra, kb 2 mm vastagra. Ízlés szerint vághatjuk derelyevágóval vagy késsel háromszög vagy négyszög alakúra.
Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a kekszeket egymáshoz közel, mert nem fognak nőni.
180 fokos sütőben kb 10-12 perc alatt megsütjük.
A leeső részeket újra összegyúrjuk, majd nyújtjuk és formázzuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »