Szezámmagos-mákos kréker recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 150 g teljes kiőrlésű liszt
- 100 g zabpehelyliszt
- 50 g finomliszt
- 30 g zsír
- 120 g vaj
- 120 g tejszín (lé formában)
- 20 g szezámmag
- 20 g szemes mák
- 1,5-2 tk só
Elkészítése:
A liszteket elkeverjük a sóval, majd elmorzsoljuk benne a zsiradékot, végül hozzáadjuk a tejszínt és a magvakat, majd az egészet összegyúrjuk.
Fóliába csomagolva 1-2 órára hűtőbe tesszük.
A jól lehűtött tésztát 2-3 részre osztjuk, majd részenként nyújtjuk ki vékonyra, kb 2 mm vastagra. Ízlés szerint vághatjuk derelyevágóval vagy késsel háromszög vagy négyszög alakúra.
Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a kekszeket egymáshoz közel, mert nem fognak nőni.
180 fokos sütőben kb 10-12 perc alatt megsütjük.
A leeső részeket újra összegyúrjuk, majd nyújtjuk és formázzuk.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »