Szezámmagos-mákos kréker recept
Galéria (3)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 150 g teljes kiőrlésű liszt
- 100 g zabpehelyliszt
- 50 g finomliszt
- 30 g zsír
- 120 g vaj
- 120 g tejszín (lé formában)
- 20 g szezámmag
- 20 g szemes mák
- 1,5-2 tk só
Elkészítése:
A liszteket elkeverjük a sóval, majd elmorzsoljuk benne a zsiradékot, végül hozzáadjuk a tejszínt és a magvakat, majd az egészet összegyúrjuk.
Fóliába csomagolva 1-2 órára hűtőbe tesszük.
A jól lehűtött tésztát 2-3 részre osztjuk, majd részenként nyújtjuk ki vékonyra, kb 2 mm vastagra. Ízlés szerint vághatjuk derelyevágóval vagy késsel háromszög vagy négyszög alakúra.
Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a kekszeket egymáshoz közel, mert nem fognak nőni.
180 fokos sütőben kb 10-12 perc alatt megsütjük.
A leeső részeket újra összegyúrjuk, majd nyújtjuk és formázzuk.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.