Szezámmagos-mákos kréker recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 150 g teljes kiőrlésű liszt
- 100 g zabpehelyliszt
- 50 g finomliszt
- 30 g zsír
- 120 g vaj
- 120 g tejszín (lé formában)
- 20 g szezámmag
- 20 g szemes mák
- 1,5-2 tk só
Elkészítése:
A liszteket elkeverjük a sóval, majd elmorzsoljuk benne a zsiradékot, végül hozzáadjuk a tejszínt és a magvakat, majd az egészet összegyúrjuk.
Fóliába csomagolva 1-2 órára hűtőbe tesszük.
A jól lehűtött tésztát 2-3 részre osztjuk, majd részenként nyújtjuk ki vékonyra, kb 2 mm vastagra. Ízlés szerint vághatjuk derelyevágóval vagy késsel háromszög vagy négyszög alakúra.
Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a kekszeket egymáshoz közel, mert nem fognak nőni.
180 fokos sütőben kb 10-12 perc alatt megsütjük.
A leeső részeket újra összegyúrjuk, majd nyújtjuk és formázzuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »