Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szezámmagos-mákos kréker recept

Szezámmagos-mákos kréker
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 150 g teljes kiőrlésű liszt
    • 100 g zabpehelyliszt
    • 50 g finomliszt
    • 30 g zsír
    • 120 g vaj
    • 120 g tejszín (lé formában)
    • 20 g szezámmag
    • 20 g szemes mák
    • 1,5-2 tk só

    Elkészítése:

    A liszteket elkeverjük a sóval, majd elmorzsoljuk benne a zsiradékot, végül hozzáadjuk a tejszínt és a magvakat, majd az egészet összegyúrjuk.

    Fóliába csomagolva 1-2 órára hűtőbe tesszük.

    A jól lehűtött tésztát 2-3 részre osztjuk, majd részenként nyújtjuk ki vékonyra, kb 2 mm vastagra. Ízlés szerint vághatjuk derelyevágóval vagy késsel háromszög vagy négyszög alakúra.

    Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a kekszeket egymáshoz közel, mert nem fognak nőni.

    180 fokos sütőben kb 10-12 perc alatt megsütjük.

    A leeső részeket újra összegyúrjuk, majd nyújtjuk és formázzuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá