Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás-kolbászos, szezámmagos kockák recept

Sonkás-kolbászos, szezámmagos kockák
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 60 dkg finomliszt
    • 3 csapott tk só
    • 3 dl meleg tej (nem forró!)
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1 kk cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 10 dkg vaj
    • 1 ek tejföl

    A hajtogatáshoz:

    • 1-2 ek olvasztott vaj
    • ízlés szerint sonka
    • ízlés szerint kolbász

    A tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • ízlés szerint szezámmag vagy reszelt sajt

    Elkészítése:

    A meleg, cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk.

    A kimért lisztet elkeverjük a sóval, majd a többi hozzávalóval együtt egy könnyű, de rugalmas tésztát gyúrunk.

    Letakarva hagyjuk pihenni 1 órán keresztül, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki. Kenjük meg olvasztott margarinnal és szórjuk rá a sonka és kolbász darabkákat. Tenyerünkkel lapogassuk el, majd a pogácsáknál már megszokott hajtogatással hajtsuk össze.

    Hagyjuk pihenni további 20 percig, majd nyújtsuk ki ujjnyi vastagságúra és vágjuk tetszés szerinti kockákra, majd tegyük tepsibe. Újabb pihenő következik, ezután lehet lekenni a felvert tojással és megszórni a szezámmaggal.

    Mehet is az előmelegített sütőbe, ahol 180 fokon, légkeveréssel kb 18-20 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá