Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Koktél kréker keksz recept

Koktél kréker keksz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 35 dkg liszt
    • 1/2 teáskanál só
    • 1/2 teáskanál fekete bors
    • 1 evőkanál pizza fűszerkeverék
    • 1/2 teáskanál füstölt törött paprika (opcionális)
    • 1 teáskanál mustár vagy mustárpor
    • 17,5 dkg vaj
    • 12 dkg reszelt sajt (vörös cheddar vagy gouda sajt)
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve

    Elkészítése:

    A lisztben keverjük el fűszereket és a sajtot.Ezután adjuk hozzá a felkockázott vajat, majd kezdjük el összemorzsolni.

    Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a kissé felvert tojásokat (ha szükséges, akkor még egy kevés lisztet adhatunk hozzá, hogy ne ragadjon és könnyen nyújtható legyen).

    Gyúrjunk belőle szép sima tésztát. A tésztát nyújtsuk ki 4-5mm vastagra.

    Egy éles késsel vagy derelyevágóval vágjuk tetszőleges alakúra, rombuszra, kockára esetleg csíkokra

    Előmelegített sütőben 180 C fokon 8-10 perc alatt készre sütjük.

    Ha kihűlt, a vágások mentén tördeljük el a tésztát.

    Tipp:

    Tipp: Mákos és szezámmagos kréker ebből az alap tésztából készíthető a fűszerek nélkül is, csak a sajt és a só kerül bele a tésztába. A begyúrt alaptésztát nyújtsuk ki vékonyra. Kenjük meg tojásfehérjével, végül szórjuk rá a mákot vagy a szezámmagot. Tetszőleges formákra szaggassuk ki és süssük meg a krékereket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá