Hozzávalók:
Elkészítése:
A lisztben keverjük el fűszereket és a sajtot.Ezután adjuk hozzá a felkockázott vajat, majd kezdjük el összemorzsolni.
Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a kissé felvert tojásokat (ha szükséges, akkor még egy kevés lisztet adhatunk hozzá, hogy ne ragadjon és könnyen nyújtható legyen).
Gyúrjunk belőle szép sima tésztát. A tésztát nyújtsuk ki 4-5mm vastagra.
Egy éles késsel vagy derelyevágóval vágjuk tetszőleges alakúra, rombuszra, kockára esetleg csíkokra
Előmelegített sütőben 180 C fokon 8-10 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt, a vágások mentén tördeljük el a tésztát.
Tipp: Mákos és szezámmagos kréker ebből az alap tésztából készíthető a fűszerek nélkül is, csak a sajt és a só kerül bele a tésztába. A begyúrt alaptésztát nyújtsuk ki vékonyra. Kenjük meg tojásfehérjével, végül szórjuk rá a mákot vagy a szezámmagot. Tetszőleges formákra szaggassuk ki és süssük meg a krékereket.