Szezámmagos-mákos kréker

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Szezámmagos-mákos kréker

Hozzávalók:

  • 150 g teljes kiőrlésű liszt
  • 100 g zabpehelyliszt
  • 50 g finomliszt
  • 30 g zsír
  • 120 g vaj
  • 120 g tejszín (lé formában)
  • 20 g szezámmag
  • 20 g szemes mák
  • 1,5-2 tk só

Elkészítése:

A liszteket elkeverjük a sóval, majd elmorzsoljuk benne a zsiradékot, végül hozzáadjuk a tejszínt és a magvakat, majd az egészet összegyúrjuk.

Fóliába csomagolva 1-2 órára hűtőbe tesszük.

A jól lehűtött tésztát 2-3 részre osztjuk, majd részenként nyújtjuk ki vékonyra, kb 2 mm vastagra. Ízlés szerint vághatjuk derelyevágóval vagy késsel háromszög vagy négyszög alakúra.

Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a kekszeket egymáshoz közel, mert nem fognak nőni.

180 fokos sütőben kb 10-12 perc alatt megsütjük.

A leeső részeket újra összegyúrjuk, majd nyújtjuk és formázzuk.