Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szezámmagos csomócska recept

Szezámmagos csomócska
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 8 zsemléhez:

    • 30 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
    • 30 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
    • 3 dkg élesztő
    • 2 ek tejföl
    • 2,5 dl tej
    • 2 ek cukor
    • 3 kk só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5 dkg margarin

    Tetejére:

    • szezámmag
    • mák
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    1 dl langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt egy evőkanál cukorral, majd a liszteket egy tálba szórjuk és hozzáadjuk a felfutott élesztőt, majd a többi összetevőt és a tejet fokozatosan hozzá adva dagasztjuk.

    Ha elkészült a tésztánk, leválik a dagasztótál oldaláról akkor meleg helyen duplájára kelesztjük (kb 1-1,5 óra).

    A megkelt tésztát ismét összegyúrjuk és 8 részre osztjuk, majd hosszú, gömbölyű kis rudacskákat formálunk melyekre hurkot kötünk és oldalt a 2 tésztavéget összenyomjuk.

    A csomócskáinkat egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és kb még 20 percig kelesztjük. Ezt követően megkenjük a felvert tojással, majd megszórjuk ízlés szerint a szezámmaggal,egy-egy csipet sóval és a kevés mákkal

    Előmelegített sütőben, magas hőfokon aranybarnára sütjük.

    Tipp:

    A tészta természetesen más lisztből is elkészíthető és nem csak a tetejére, de bele is gyúrhatunk magvakat!
    A tepsibe hagyjunk közöttük nagyobb távolságot, mert még sülés közben is nőnek majd!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá