Szalonnás-hagymás pite recept

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd ezt hűtöbe rakjuk 30 percre.
Elkészítjük a tölteléket: a felkockázott szalonnát zsirjára sütjük, pár percig dinszteljük benne a vékonyra csíkozott hagymát.
Ha kihűlt, elkeverjük benne a tejszínt, a tejfölt és a tojásokat. Borsozzuk és a szalonna sósságának megfelelően sózzuk.
Lisztezett felületen 3-4 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát.
Beletesszük a sütőpapírral bélelt tepsibe a tésztát, rákanalazzuk a tölteléket, tetejére a reszelt sajtot és a bacont szórjuk és sütőben 25-30 percig sütjük kb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »