Szalonnás-hagymás pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 20 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 10 dkg lágy vaj

Töltelékhez:

  • 15 dkg füstölt húsos szalonna vagy füstölt sonka
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 2 egész tojás
  • frissen őrölt bors
  • 15 dkg lilahagyma

Tetejére:

  • 5-10 dkg bacon
  • 5-10 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd ezt hűtöbe rakjuk 30 percre.

Elkészítjük a tölteléket: a felkockázott szalonnát zsirjára sütjük, pár percig dinszteljük benne a vékonyra csíkozott hagymát.

Ha kihűlt, elkeverjük benne a tejszínt, a tejfölt és a tojásokat. Borsozzuk és a szalonna sósságának megfelelően sózzuk.

Lisztezett felületen 3-4 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát.

Beletesszük a sütőpapírral bélelt tepsibe a tésztát, rákanalazzuk a tölteléket, tetejére a reszelt sajtot és a bacont szórjuk és sütőben 25-30 percig sütjük kb.