Szalalkális-sajtos perec recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk a sót, szalalkálit és a vajjal vagy margarinnal alaposan elmorzsoljuk.
Hozzáadjuk a sajtot, tojássárgáját és a tejfölt, majd az egészet tésztává gyúrjuk.
A tésztát 4-5 mm vastagra nyújtjuk és perec kiszúróval kiszaggatjuk. A pereceket tepsibe sorakoztatjuk és enyhén felvert tojásfehérjével lekenjük, majd megszórjuk sajttal vagy magvakkal.
200 fokra melegített sütőben kb 20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Perec helyett készíthetünk belőle sajtos rudat is, csak akkor nyújtsuk vékonyabbra, mert sütés közben eldőlhet.
Dobozba téve, másnapra finom omlós lesz.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »