Szalalkális-sajtos perec recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk a sót, szalalkálit és a vajjal vagy margarinnal alaposan elmorzsoljuk.
Hozzáadjuk a sajtot, tojássárgáját és a tejfölt, majd az egészet tésztává gyúrjuk.
A tésztát 4-5 mm vastagra nyújtjuk és perec kiszúróval kiszaggatjuk. A pereceket tepsibe sorakoztatjuk és enyhén felvert tojásfehérjével lekenjük, majd megszórjuk sajttal vagy magvakkal.
200 fokra melegített sütőben kb 20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Perec helyett készíthetünk belőle sajtos rudat is, csak akkor nyújtsuk vékonyabbra, mert sütés közben eldőlhet.
Dobozba téve, másnapra finom omlós lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »