Sváb kifli recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 3 dkg friss élesztő
- 1 csapott ek só
- 1 tk cukor
- 3-3,5 dl tej
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek olvasztott zsír
A lapok lekenéséhez:
- 2 ek puha zsír
A tetejére:
- köménymag (de lehet szezámmag vagy vegyesen több fajta mag is
A kiflik kenéséhez:
- 1 felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk.
A maradék tejet a liszttel elkeverjük, majd a többi hozzávalót és a felfuttatott élesztőt hozzáadva bedagasztjuk a tésztát.
45 percig kelesztjük letakarva, majd átgyúrjuk és 20 percig pihentetjük.
4 cipóra osztjuk a tésztát, majd újabb 20 percig állni hagyjuk. A pihentetés után a cipókat kinyújtjuk és a puha zsírral megkenjük.
A cipókat 8 szeletre vágjuk és kiflit formázunk belőle.
Tetejét felvert egész tojással megkenjük, sóval és köménymaggal megszórjuk.
20 percet kelesztjük a tepsin, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt kisütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.