Sós teasütemény recept
Elkészítése:
A hozzávalókból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk, az élesztőt nem kell megkeleszteni csak belemorzsolni. A tejfölt érdemes apránként hozzáadni, hiszen a tojások nagyságától függően, lehet h kevesebb kell bele, nekem most kis méretű tojásom volt itthon.
A tésztát rizslisztezett munkalapon kinyújtjuk, tojással megkenjük és csíkokban megszórjuk a különböző “feltétekkel”.
Fagyasztóba tesszük, érdemes 1 éjszakára betenni. Másnap kivesszük és ízlés szerint kockázzuk, kiszúrjuk. Nekem 2 gáztepsinyi mennyiség lett belőle.
Előmelegített 180 fokos sütőben 10 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »










