Sós omlós teasütemény recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A vajat hűtő hidegen tartjuk, nem olvasztjuk meg, hogy a tészta állaga tökéletes legyen. A lisztet elkeverjük a sütőporral, az élesztővel és a sóval, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk benne a vajat, ügyelve, hogy ne melegedjen fel a kezünktől.
A tejfölben alaposan elkeverjük a tojássárgájákat, majd hozzáadjuk a vajas-lisztes morzsához, és egységes tésztává gyúrjuk. Ahogy a tészta összeáll, egy sütőpapíron kb. 2 cm vastag téglalappá nyújtjuk. Felvert tojással lekenjük a tetejét, majd a tésztát betesszük a fagyasztóba, hogy megdermedjen.
Miután megfagyott, kivesszük a tésztát, újra lekenjük tojással, és a tetejét megszórjuk ízlés szerint különféle magvakkal, például szezámmaggal, napraforgómaggal, tökmaggal vagy reszelt füstölt sajttal. A szórásokat elkülönítve végezzük, hogy minden sávban más-más feltét legyen.
Éles késsel a tésztát tetszőleges méretű téglalapokra vagy kockákra vágjuk. A darabokat egymástól kisebb távolságra elhelyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsiben.
Előmelegített, 230 fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük a falatkákat. Amint kihűlnek, már tálalhatjuk is őket, ideálisak vendégvárónak vagy snackként.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »