Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Omlós linzer recept

Omlós linzer
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg finomliszt
    • 6 dkg porcukor
    • 20 dkg puha vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • fél citrom reszelt héja és leve
    • lekvár
    • a tetejére porcukor

    Elkészítése:

    A lisztet összekeverjük a porcukorral, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével, majd hozzáadjuk a vajat, tojást és összegyúrjuk a tésztát.

    Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb 4 mm vastagra, majd kiszaggatjuk a kiszúróformával (minden másodikat lyukasra/lyukassal szaggatjuk). A kimaradó tésztát ismét összegyúrjuk, kinyújtjuk és szaggatjuk.

    Sütőpapíros tepsire rakjuk, majd előmelegített légkeveréses 180 fokos sütőben 8 percig sütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, de világos maradjon a tészta! Nem baj, ha még puha, amikor kivesszük a sütőből, mert mire kihűl, megszilárdul és omlós lesz.)

    Mindegyik közepére teszünk ízlés szerint lekvárt, a lyukas süteményeket pedig meghintjük porcukorral, majd összeragasztjuk a másik, lekváros részével.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá