Sós kifli recept

Elkészítése:
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalójával bedagasztjuk a tésztát. Letakarjuk és langyos helyen duplájára kelesztjük.
Amikor megkelt 4 részre osztjuk.
Az egyik adagot kiveszünk és elfelezünk. Kinyújtjuk körformára, kb 30 cm átmérőjűre mindkettőt.
Egyik lapot megkenjük a habosra, lágyra kikevert sós margarinnal, majd befedjük a másikkal és 16 cikkre felvágjuk. A maradék tésztát is így készítjük el.
A szélesebbik felétől kezdve feltekerjük.
Sütőpapíros tepsire tesszük a kifliket, tetejét megkenjük tojással. Tetejére szórhatunk magvakat vagy sajtot. 30percig kelesztjük, majd előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »