Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sós kifli recept

Sós kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 700 g finomliszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kis pohár kefír (130 g)
    • 100 ml étolaj
    • 60 g cukor
    • csipet só
    • 100 ml tej
    • 30 g élesztő

    Krém:

    • 100 g margarin
    • 15 g só

    Tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • magvak vagy reszelt sajt

    Elkészítése:

    Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalójával bedagasztjuk a tésztát. Letakarjuk és langyos helyen duplájára kelesztjük.

    Amikor megkelt 4 részre osztjuk.

    Az egyik adagot kiveszünk és elfelezünk. Kinyújtjuk körformára, kb 30 cm átmérőjűre mindkettőt.

    Egyik lapot megkenjük a habosra, lágyra kikevert sós margarinnal, majd befedjük a másikkal és 16 cikkre felvágjuk. A maradék tésztát is így készítjük el.

    A szélesebbik felétől kezdve feltekerjük.

    Sütőpapíros tepsire tesszük a kifliket, tetejét megkenjük tojással. Tetejére szórhatunk magvakat vagy sajtot. 30percig kelesztjük, majd előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá