Sós kifli recept

Elkészítése:
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalójával bedagasztjuk a tésztát. Letakarjuk és langyos helyen duplájára kelesztjük.
Amikor megkelt 4 részre osztjuk.
Az egyik adagot kiveszünk és elfelezünk. Kinyújtjuk körformára, kb 30 cm átmérőjűre mindkettőt.
Egyik lapot megkenjük a habosra, lágyra kikevert sós margarinnal, majd befedjük a másikkal és 16 cikkre felvágjuk. A maradék tésztát is így készítjük el.
A szélesebbik felétől kezdve feltekerjük.
Sütőpapíros tepsire tesszük a kifliket, tetejét megkenjük tojással. Tetejére szórhatunk magvakat vagy sajtot. 30percig kelesztjük, majd előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »