Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Tetejére:
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalójával bedagasztjuk a tésztát. Letakarjuk és langyos helyen duplájára kelesztjük.
Amikor megkelt 4 részre osztjuk.
Az egyik adagot kiveszünk és elfelezünk. Kinyújtjuk körformára, kb 30 cm átmérőjűre mindkettőt.
Egyik lapot megkenjük a habosra, lágyra kikevert sós margarinnal, majd befedjük a másikkal és 16 cikkre felvágjuk. A maradék tésztát is így készítjük el.
A szélesebbik felétől kezdve feltekerjük.
Sütőpapíros tepsire tesszük a kifliket, tetejét megkenjük tojással. Tetejére szórhatunk magvakat vagy sajtot. 30percig kelesztjük, majd előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.