Sós kifli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 700 g finomliszt
  • 2 tojás
  • 1 kis pohár kefír (130 g)
  • 100 ml étolaj
  • 60 g cukor
  • csipet só
  • 100 ml tej
  • 30 g élesztő

Krém:

  • 100 g margarin
  • 15 g só

Tetejére:

  • 1 felvert tojás
  • magvak vagy reszelt sajt

Elkészítése:

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalójával bedagasztjuk a tésztát. Letakarjuk és langyos helyen duplájára kelesztjük.

Amikor megkelt 4 részre osztjuk.

Az egyik adagot kiveszünk és elfelezünk. Kinyújtjuk körformára, kb 30 cm átmérőjűre mindkettőt.

Egyik lapot megkenjük a habosra, lágyra kikevert sós margarinnal, majd befedjük a másikkal és 16 cikkre felvágjuk. A maradék tésztát is így készítjük el.

A szélesebbik felétől kezdve feltekerjük.

Sütőpapíros tepsire tesszük a kifliket, tetejét megkenjük tojással. Tetejére szórhatunk magvakat vagy sajtot. 30percig kelesztjük, majd előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.