Sörkifli recept

Elkészítése:
Kevés langyos tejben, cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
Az átszitált lisztekre öntjük a sót, tojást, maradék tejet, olajat, tejfölt, felfutott élesztőt.
Alaposan kidolgozzuk, tetővel lezárt kelesztő tálban duplájára kelesztjük.
Miután megkelt, enyhén lisztezett munkalapon, átgyúrjuk, két részre osztjuk.
18×55 cm-es méretre nyújtjuk mindkettő tésztát és háromszögekre vágjuk. Az így kapott háromszögeket, feltekerjük.
A feltekert kifliket sütőlapra rakosgatjuk, 30 percet még pihennek.
Tetejét felvert tojással megkenjük és fekete szezám maggal megszórjuk.
180°C-ra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsül.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »