Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sörkifli recept

Sörkifli
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 55 dkg tönkölybúza liszt
    • 10 dkg rétes liszt
    • 1 ek só
    • 4 dkg élesztő-friss
    • 3 dl tej
    • 1,5 dl olaj
    • 10 dkg tejföl
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 tk cukor

    A tetejére

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dkg fekete szezám mag

    Elkészítése:

    Kevés langyos tejben, cukorral felfuttatjuk az élesztőt.

    Az átszitált lisztekre öntjük a sót, tojást, maradék tejet, olajat, tejfölt, felfutott élesztőt.

    Alaposan kidolgozzuk, tetővel lezárt kelesztő tálban duplájára kelesztjük.

    Miután megkelt, enyhén lisztezett munkalapon, átgyúrjuk, két részre osztjuk.

    18×55 cm-es méretre nyújtjuk mindkettő tésztát és háromszögekre vágjuk. Az így kapott háromszögeket, feltekerjük.

    A feltekert kifliket sütőlapra rakosgatjuk, 30 percet még pihennek.

    Tetejét felvert tojással megkenjük és fekete szezám maggal megszórjuk.

    180°C-ra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsül.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá