Sörkifli

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Sörkifli

Hozzávalók:

  • 55 dkg tönkölybúza liszt
  • 10 dkg rétes liszt
  • 1 ek só
  • 4 dkg élesztő-friss
  • 3 dl tej
  • 1,5 dl olaj
  • 10 dkg tejföl
  • 1 db tojás
  • 2 tk cukor

A tetejére

  • 1 db tojás
  • 2 dkg fekete szezám mag

Elkészítése:

Kevés langyos tejben, cukorral felfuttatjuk az élesztőt.

Az átszitált lisztekre öntjük a sót, tojást, maradék tejet, olajat, tejfölt, felfutott élesztőt.

Alaposan kidolgozzuk, tetővel lezárt kelesztő tálban duplájára kelesztjük.

Miután megkelt, enyhén lisztezett munkalapon, átgyúrjuk, két részre osztjuk.

18×55 cm-es méretre nyújtjuk mindkettő tésztát és háromszögekre vágjuk. Az így kapott háromszögeket, feltekerjük.

A feltekert kifliket sütőlapra rakosgatjuk, 30 percet még pihennek.

Tetejét felvert tojással megkenjük és fekete szezám maggal megszórjuk.

180°C-ra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsül.