Sonkás-sajtos-kukoricás tekercsek recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 1 kg finomliszt
- 5 dl tej
- 2 dl olaj
- 10 dkg élesztő
- 1 ek só
- 0,5 ek cukor
Töltelék:
- 25 dkg sonka
- 30 dkg sajt
- 1 konzerv kukorica
- 2 nagyobb fej lilahagyma
- 850 g tejföl
- 4 gerezd fokhagyma
- felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a tetejére
Elkészítése:
A meglangyosított tejhez hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk. Közben a lisztet egy nagy edénybe tesszük a többi hozzávalóval, majd az élesztős tejet hozzáadva jól összegyúrjuk az egészet.
Tiszta konyharuhával letakarva, huzatmentes, langyos helyen duplájára keleszjük a tésztát.
Közben a tejfölt kikeverjük a zúzott fokgahymával és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A sonkát, hagymát és sajtot kis kockákra vágjuk. A kukoricát lecsepegtetjük.
A megkelt tésztát enyhén átgyúrjuk, majd 3 részre vágjuk. A tésztákat egyenként kinyújtjuk kb fél ujjnyi vastagra, majd rákenjük a tejföl harmadát és rászórjuk a sonka, kukorica, sajt, hagyma harmadát. A tésztát feltekerjük és ízlés szerint feldaraboljuk (lehet csiga és háromszög alakban is vágni).
A kész tekercseket sütőpapíros tepsibe tesszük, egymástól távolabb.
A maradék két tésztát is így készítjük el. A tekercsek tetejét felvert tojással lekenjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, amíg melegszik, addig kelesztjük a tésztát. Forró sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »