Sonkás-sajtos-kukoricás tekercsek recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 1 kg finomliszt
- 5 dl tej
- 2 dl olaj
- 10 dkg élesztő
- 1 ek só
- 0,5 ek cukor
Töltelék:
- 25 dkg sonka
- 30 dkg sajt
- 1 konzerv kukorica
- 2 nagyobb fej lilahagyma
- 850 g tejföl
- 4 gerezd fokhagyma
- felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a tetejére
Elkészítése:
A meglangyosított tejhez hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk. Közben a lisztet egy nagy edénybe tesszük a többi hozzávalóval, majd az élesztős tejet hozzáadva jól összegyúrjuk az egészet.
Tiszta konyharuhával letakarva, huzatmentes, langyos helyen duplájára keleszjük a tésztát.
Közben a tejfölt kikeverjük a zúzott fokgahymával és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A sonkát, hagymát és sajtot kis kockákra vágjuk. A kukoricát lecsepegtetjük.
A megkelt tésztát enyhén átgyúrjuk, majd 3 részre vágjuk. A tésztákat egyenként kinyújtjuk kb fél ujjnyi vastagra, majd rákenjük a tejföl harmadát és rászórjuk a sonka, kukorica, sajt, hagyma harmadát. A tésztát feltekerjük és ízlés szerint feldaraboljuk (lehet csiga és háromszög alakban is vágni).
A kész tekercseket sütőpapíros tepsibe tesszük, egymástól távolabb.
A maradék két tésztát is így készítjük el. A tekercsek tetejét felvert tojással lekenjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, amíg melegszik, addig kelesztjük a tésztát. Forró sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.