Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás-sajtos-kukoricás tekercsek recept

Sonkás-sajtos-kukoricás tekercsek
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 1 kg finomliszt
    • 5 dl tej
    • 2 dl olaj
    • 10 dkg élesztő
    • 1 ek só
    • 0,5 ek cukor

    Töltelék:

    • 25 dkg sonka
    • 30 dkg sajt
    • 1 konzerv kukorica
    • 2 nagyobb fej lilahagyma
    • 850 g tejföl
    • 4 gerezd fokhagyma
    • felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a tetejére

    Elkészítése:

    A meglangyosított tejhez hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk. Közben a lisztet egy nagy edénybe tesszük a többi hozzávalóval, majd az élesztős tejet hozzáadva jól összegyúrjuk az egészet.

    Tiszta konyharuhával letakarva, huzatmentes, langyos helyen duplájára keleszjük a tésztát.

    Közben a tejfölt kikeverjük a zúzott fokgahymával és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A sonkát, hagymát és sajtot kis kockákra vágjuk. A kukoricát lecsepegtetjük.

    A megkelt tésztát enyhén átgyúrjuk, majd 3 részre vágjuk. A tésztákat egyenként kinyújtjuk kb fél ujjnyi vastagra, majd rákenjük a tejföl harmadát és rászórjuk a sonka, kukorica, sajt, hagyma harmadát. A tésztát feltekerjük és ízlés szerint feldaraboljuk (lehet csiga és háromszög alakban is vágni).

    A kész tekercseket sütőpapíros tepsibe tesszük, egymástól távolabb.

    A maradék két tésztát is így készítjük el. A tekercsek tetejét felvert tojással lekenjük.

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra, amíg melegszik, addig kelesztjük a tésztát. Forró sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá