Sonkás-sajtos-kukoricás tekercsek

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 1 kg finomliszt
  • 5 dl tej
  • 2 dl olaj
  • 10 dkg élesztő
  • 1 ek só
  • 0,5 ek cukor

Töltelék:

  • 25 dkg sonka
  • 30 dkg sajt
  • 1 konzerv kukorica
  • 2 nagyobb fej lilahagyma
  • 850 g tejföl
  • 4 gerezd fokhagyma
  • felvert tojás a tetejére

Elkészítése:

A meglangyosított tejhez hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk. Közben a lisztet egy nagy edénybe tesszük a többi hozzávalóval, majd az élesztős tejet hozzáadva jól összegyúrjuk az egészet.

Tiszta konyharuhával letakarva, huzatmentes, langyos helyen duplájára keleszjük a tésztát.

Közben a tejfölt kikeverjük a zúzott fokgahymával és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A sonkát, hagymát és sajtot kis kockákra vágjuk. A kukoricát lecsepegtetjük.

A megkelt tésztát enyhén átgyúrjuk, majd 3 részre vágjuk. A tésztákat egyenként kinyújtjuk kb fél ujjnyi vastagra, majd rákenjük a tejföl harmadát és rászórjuk a sonka, kukorica, sajt, hagyma harmadát. A tésztát feltekerjük és ízlés szerint feldaraboljuk (lehet csiga és háromszög alakban is vágni).

A kész tekercseket sütőpapíros tepsibe tesszük, egymástól távolabb.

A maradék két tésztát is így készítjük el. A tekercsek tetejét felvert tojással lekenjük.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, amíg melegszik, addig kelesztjük a tésztát. Forró sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.