Sajtos virág recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 140 g joghurt
- 1 teáskanál só
- 3 dkg friss élesztő
- 2,5 dl tej (langyos)
- 3 ek napraforgó olaj
Tetejére:
- 1 ek olívaolaj
- 10 dkg füstölt, főtt tarja
- 1 közepes fej lilahagyma
- 1 közepes piros kaliforniai paprika
- 2 teáskanál petrezselyemzöld
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 10 dkg füstölt sajt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
Elkészítése:
A tészta alapanyagait összegyúrjuk és dagasztjuk (langyos tejben felfutott élesztővel). Az olajat a végén adjuk hozzá.
Letakarva megkelesztjük kb.1 óra alatt.
Ha megkelt, tojásnál nagyobb golyókat formálunk (attól függ, mekkora virágokat szeretnénk). Ellapítjuk, közepére kisebb átmérőjű poharat állítunk (2 cm maradjon ki). A kimaradt részt a pohár széléig bevagdossuk, egyforma szélességűre (kb 10 db sziromra). Minden bevágást ellapítunk, majd kettőt-kettőt összecsípünk. Sütőpapíros tepsibe pakoljuk.
A virágok közepére pakoljuk a húsos egyveleget, majd átkenjük egész, felvert tojással. Reszelt sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőbe tesszük, 190-200 fokon megsütjük.
Jó étvágyat!
Tetejére:
Az olajon megpirítjuk a kockára vágott tarját, majd a szintén kockára vágott lilahagymát, a piros paprikát is mellédobjuk. Petrezselyemmel szórjuk és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A virágok közepére halmozunk belőle egy-két evőkanálnyi mennyiséget.