Hozzávalók:
Tészta:
Tetejére:
Elkészítése:
A tészta alapanyagait összegyúrjuk és dagasztjuk (langyos tejben felfutott élesztővel). Az olajat a végén adjuk hozzá.
Letakarva megkelesztjük kb.1 óra alatt.
Ha megkelt, tojásnál nagyobb golyókat formálunk (attól függ, mekkora virágokat szeretnénk). Ellapítjuk, közepére kisebb átmérőjű poharat állítunk (2 cm maradjon ki). A kimaradt részt a pohár széléig bevagdossuk, egyforma szélességűre (kb 10 db sziromra). Minden bevágást ellapítunk, majd kettőt-kettőt összecsípünk. Sütőpapíros tepsibe pakoljuk.
A virágok közepére pakoljuk a húsos egyveleget, majd átkenjük egész, felvert tojással. Reszelt sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőbe tesszük, 190-200 fokon megsütjük.
Jó étvágyat!
Tetejére:
Az olajon megpirítjuk a kockára vágott tarját, majd a szintén kockára vágott lilahagymát, a piros paprikát is mellédobjuk. Petrezselyemmel szórjuk és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A virágok közepére halmozunk belőle egy-két evőkanálnyi mennyiséget.