Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos-tepertős pogácsa recept

Sajtos-tepertős pogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 2-2,5 dl tejföl
    • 3 dkg friss élesztő
    • 1 evőkanálnyi só
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg tepertő aprítva
    • csipetnyi őrölt fehérbors
    • 1 evőkanál puha zsír
    • 1 evőkanál tej

    Kenéshez:

    • 1 evőkanálnyi olvasztott zsír
    • 20 dkg reszelt sajt

    Tetejére:

    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A lisztbe belemorzsoljuk a friss élesztőt, hozzáadjuk a tejfölt, a sót, az egész tojást, az aprított tepertőt, az őrölt fehérborsot, a puha zsírt és a tejet, majd kézzel jól kidolgozzuk, puha tésztává dagasztjuk.

    Langyos helyen duplájára kelesztjük.

    Miután megkelt, lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, megkenjük olvasztott zsírral vékonyan, majd a reszelt sajt felét rászórjuk és hajtogatjuk (az alsó felét a közepéig, a felső részt szintén a közepéig, majd a bal és a jobb oldali részt is ráhajtjuk). Konyharuhával letakarjuk és 30 percig pihentetjük.

    Ezután újra kinyújtjuk, zsírral vékonyan átkentem, a maradék sajttal megszórjuk, majd újra hajtogatjuk, majd újabb 30 percig pihentetjük.

    Ezután kb ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét bevagdostam (hosszában és keresztben is kis közöket hagyva), majd lekenjük felvert tojással, pogácsaszaggatóval kiszagatjuk, sütőpapíros tepsire téve 25 percig kelesztjük.

    A sütőt előmelegítjük 200 fokra és a pogácsákat aranybarnára sütjük. Közben a tetejét alufóliával letakarjuk, ha nagyon barnulna, hogy meg ne égjen!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá