Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos stangli (tartós változat) recept

Sajtos stangli (tartós változat)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 65 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 1 kis doboz 20%-os tejföl
    • 1 nagy ek natúr joghurt
    • 1 kk só
    • 1 csomag szalalkáli
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
    • 20 dkg félkemény sajt
    • 1 ek köménymag (ízlés szerint)

    Elkészítése:

    A lisztben elkeverjük a sót és a szalalkálit, majd belemorzsoljuk a szoba hőmérsékletű margarint, végül hozzáadjuk a tejfölt és a joghurtot és szép simára összegyúrjuk.

    Lisztezett felületen 1/2 cm vastagra sodorjuk, megkenjük a felvert tojással, egyenletesen elosztjuk a tetején a reszelt sajtot, megszórjuk köménymaggal és derelyevágóval szép egyforma kis rudakra felvágjuk.

    Előmelegített sütőben 190 fokon (légkeveréssel) nagyjából 10 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Miután megsültek a sajtosok, rácsra tesszük és hagyjuk teljesen kihűlni, végül dobozba téve lezárjuk és hűvös helyen tárolva 2-3 hétig is eltartható!

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá