Sajtos stangli (tartós változat)

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 65 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 kis doboz 20%-os tejföl
  • 1 nagy ek natúr joghurt
  • 1 kk só
  • 1 csomag szalalkáli
  • 1 tojás a kenéshez
  • 20 dkg félkemény sajt
  • 1 ek köménymag (ízlés szerint)

Elkészítése:

A lisztben elkeverjük a sót és a szalalkálit, majd belemorzsoljuk a szoba hőmérsékletű margarint, végül hozzáadjuk a tejfölt és a joghurtot és szép simára összegyúrjuk.

Lisztezett felületen 1/2 cm vastagra sodorjuk, megkenjük a felvert tojással, egyenletesen elosztjuk a tetején a reszelt sajtot, megszórjuk köménymaggal és derelyevágóval szép egyforma kis rudakra felvágjuk.

Előmelegített sütőben 190 fokon (légkeveréssel) nagyjából 10 perc alatt aranybarnára sütjük.

Miután megsültek a sajtosok, rácsra tesszük és hagyjuk teljesen kihűlni, végül dobozba téve lezárjuk és hűvös helyen tárolva 2-3 hétig is eltartható!

Jó étvágyat kívánok!