Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos párnácskák recept

Sajtos párnácskák
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 600 g liszt
    • 300 g margarin
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag élesztő
    • 100 g reszelt sajt
    • 4 ek tejföl
    • 0,5 ek só

    Elkészítése:

    A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Közepébe krátert csinálunk, beleütjük a tojások sárgáját, beleszórjuk a sót, és belemorzsoljuk az élesztőt.

    A sajtot közepes, vagy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, 1/3 részét, valamint a tejfölt a tésztába keverjük. Mikor már a tészta jól gyúrható, 1 órán át langyos helyen ruha alatt kelesztjük.

    Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét megkenjük felvert tojásfehérjével, megszórjuk egyenletesen reszelt sajttal, majd derelyevágóval ízlés szerinti csíkokra, vagy kisebb kockákra vágjuk.

    A tészta nyújtását, vágását, és a többi műveletet több részletben is végezhetjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben 190°-on arany színűre (kb. 20 perc) sütjük. (Ez a sütőtől függ.)

    Ebben az esetben, párnácska alakot kapott a tészta sütés közben, de ugyanígy készülhetett volna sajtos rúd is. A lényeg a falatnyi méretben volt.

    Tipp:

    Erzsébet napra készült más sütikkel együtt.

    A sajtos párnácskák kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 415 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 36 g
    Zsír: 25 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá