Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos muffin recept

Sajtos muffin
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább


  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 2 dl tej
    • 7 g szárított élesztő
    • 1 teáskanál porcukor
    • 47 dkg finomliszt
    • 1 teáskanál só
    • 1 dl étolaj
    • 1 tojás

    A töltelékhez:

    • 8 dkg puha margarin
    • 8 dkg félkemény sajt

    A tetejére:

    • 1 tojás
    • ízlés szerint szezámmag (én most nélküle készítettem)

    Elkészítése:

    Az élesztőt keverjük el a langyos, porcukros tejben, a tetejére szórjunk egy evőkanál lisztet és 10 perc alatt futtassuk fel.

    A lisztet szitáljuk egy tálba, keverjük el benne a sót, üssük bele a tojást, öntsük hozzá az olajat és a felfutott élesztővel gyúrjuk össze.

    Dagasszuk szép, sima tésztává és formáljunk belőle egy gömböt. Takarjuk le egy tiszta konyharuhával és hagyjuk 15 percet pihenni.

    Közben előkészítjük a töltelék hozzávalóit.

    A margarint egy fakanállal kikeverjük, a sajtot lereszeljük.

    Lisztmentes munkafelületre borítjuk a tésztát és 12 egyenlő részre osztjuk, majd kis gombócokat formálunk belőlük.

    Minden gombócot kinyújtunk kb 12*18 cm-es közel, téglalap formára. A felső részén kb feléig egy derelyevágóval 6-7 bevágást ejtünk.

    A szabadon maradt részre kenünk a kikevert margarinból, megszórjuk egy kevés reszelt sajttal, majd feltekerjük, úgy, hogy a bevágások az aljára kerüljenek. Picike csigát hajtunk belőle.

    Minden kis gombóccal így járunk el.

    A csigákat behelyezzük a muffin formába (esetleg nagyon vékonyan kikenhetjük margarinnal, de elegendő az a mennyiség, ami a kenése során bele kerül, igaz el nem fogja rontani).

    Tetejét letakarjuk a konyharuhával és 15 percet így pihentetjük.

    Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra. 15 perc után lekenjük a muffinok tetejét a gyengén felvert tojással, majd megszórjuk szezámmaggal.

    Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sülnek. Belül foszlós, kívül roppanós finomság lesz a végeredmény.

    Tipp:

    Köszönöm szépen a receptötletet Fehér Katicának♥

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek