Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos kifli recept

Sajtos kifli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg liszt
    • 2 darab  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl kefír
    • 1 dl étolaj
    • 1 mokkáskanál só
    • 5 dkg élesztő
    • 1,5 dl tej
    • 2 evőkanál cukor
    • 15 dkg reszelt sajt
    • 1 darab  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg margarin
    • 3 mokkáskanál só

    Elkészítése:

    A lisztet, a tojást, a kefirt, étolajat, sót, a felfuttatott élesztős tejet a cukorral összekeverjük, és alaposan kidolgozzuk, majd végül 12 részre osztjuk.

    A sóval kikevert margarint 6 részre osztjuk. A tésztagombócokból egyenként kb. 30 cm átmérőjű, kör alakú lapokat nyújtunk.

    Fogunk egyet, megkenjük margarinnal, befedjük egy másik lappal és derelyevágóval 16 részre osztjuk. Ezután feltekerjük a szélesebb végénél kezdve.

    Így folytatjuk kettesével, míg el nem fogynak a lapok.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a kifliket, tojással megkenjük, sajttal megszórjuk, majd kb. fél órát kelesztjük, végül 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt szép pirosra sütjük őket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá