Sajtos kifli

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 70 dkg liszt
  • 2 darab tojás
  • 2 dl kefír
  • 1 dl étolaj
  • 1 mokkáskanál só
  • 5 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 darab tojás
  • 25 dkg margarin
  • 3 mokkáskanál só

Elkészítése:

A lisztet, a tojást, a kefirt, étolajat, sót, a felfuttatott élesztős tejet a cukorral összekeverjük, és alaposan kidolgozzuk, majd végül 12 részre osztjuk.

A sóval kikevert margarint 6 részre osztjuk. A tésztagombócokból egyenként kb. 30 cm átmérőjű, kör alakú lapokat nyújtunk.

Fogunk egyet, megkenjük margarinnal, befedjük egy másik lappal és derelyevágóval 16 részre osztjuk. Ezután feltekerjük a szélesebb végénél kezdve.

Így folytatjuk kettesével, míg el nem fogynak a lapok.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a kifliket, tojással megkenjük, sajttal megszórjuk, majd kb. fél órát kelesztjük, végül 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt szép pirosra sütjük őket.