Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos képviselőfánk recept

Sajtos képviselőfánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 125 ml víz
    • 65 g zsiradék (nálunk most vaj)
    • 1/2 tk só és cukor
    • 75 g finomliszt
    • 2 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Töltelék:

    • 500 ml tej
    • 50 g finomliszt
    • 200 g sajt reszelve (lehet benne füstölt is)
    • 150 g vaj
    • só és szerecsendió ízlés szerint

    Elkészítése:

    A tésztához a vizet, zsiradékot cukrot és a sót összemelegítjük, majd beleszórjuk a lisztet és addig pirítjuk, amíg összeáll, elválik az edény falától és fényes felületű nem lesz.

    Levesszük a tűzről és kihűtjük. A kihűlt lisztes masszához hozzádolgozzuk a tojásokat egyenként.

    A sütőt előmelegítjük 175 fokra, alsó-felső sütéssel.

    A kész tésztát csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és sütőpapíros lemezre, egymástól kicsit távolabb kb diónyi halmokat nyomunk a tésztából.

    Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.

    A krémhez 50 g vajat felolvasztunk és megpirítjuk rajta a lisztet, majd lassan felengedjük a tejjel, csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük. Még melegen ízesítjük sóval (csak óvatosan, mert a sajt is sós!), szerecsendióval és beledolgozzuk a sajtot (keveset hagyjunk majd a tetejére). Folpackkal letakarva teljesen kihűtjük.

    A maradék vajat a kihűlt krémhez adjuk és jól kihabosítjuk vele. Csillagcsöves habzsákba töltjük.

    A kis fánkok kalapjait levágjuk, az esetleges hártyákat eltávolítjuk és beletöltjük a sajtkrémet, csipetnyi reszelt sajtot teszünk a krémre és így tesszük rá a kalapokat.

    Fontos, hogy sok krém lesz ebből az adagból. Vagy felezzük a rkém mennyiségét vagy tésztából dupla adagot készítsünk!

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá