Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
A tésztához a vizet, zsiradékot cukrot és a sót összemelegítjük, majd beleszórjuk a lisztet és addig pirítjuk, amíg összeáll, elválik az edény falától és fényes felületű nem lesz.
Levesszük a tűzről és kihűtjük. A kihűlt lisztes masszához hozzádolgozzuk a tojásokat egyenként.
A sütőt előmelegítjük 175 fokra, alsó-felső sütéssel.
A kész tésztát csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és sütőpapíros lemezre, egymástól kicsit távolabb kb diónyi halmokat nyomunk a tésztából.
Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
A krémhez 50 g vajat felolvasztunk és megpirítjuk rajta a lisztet, majd lassan felengedjük a tejjel, csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük. Még melegen ízesítjük sóval (csak óvatosan, mert a sajt is sós!), szerecsendióval és beledolgozzuk a sajtot (keveset hagyjunk majd a tetejére). Folpackkal letakarva teljesen kihűtjük.
A maradék vajat a kihűlt krémhez adjuk és jól kihabosítjuk vele. Csillagcsöves habzsákba töltjük.
A kis fánkok kalapjait levágjuk, az esetleges hártyákat eltávolítjuk és beletöltjük a sajtkrémet, csipetnyi reszelt sajtot teszünk a krémre és így tesszük rá a kalapokat.
Fontos, hogy sok krém lesz ebből az adagból. Vagy felezzük a rkém mennyiségét vagy tésztából dupla adagot készítsünk!