Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos, joghurtos pogácsa recept

Sajtos, joghurtos pogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 25 dkg vaj
    • 1 csomag instant élesztő (7 g-os)
    • 20 dkg natúr joghurt
    • 1 bő teáskanál só
    • 1 teáskanál cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája + 2 evőkanál tej
    • 15 dkg reszelt sajt
    • tetejére szezámmag

    Elkészítése:

    A sajtot lereszelem. A tojást és a tojássárgáját a tejjel villával felverem.

    Egy tálba szitálom a lisztet, elmorzsolom benne a vajat. A sajt kivételével a többi hozzávalóval, valamint a felvert tojás bő 2/3 részével a tésztát összegyúrom. Letakarva 1/2 órát pihentetem.

    Vékonyra, kb 3-4 mm vastagra kinyújtom, meghintem a reszelt sajt felével, szorosan feltekerem, majd az egyik végét a tészta feléig visszahajtom, a másik végét pedig az előző hajtás végéig.

    Egy konyharuhával letakarom és újabb 1/2 órát pihentetem. Az idő leteltével újból megismétlem a hajtogatást.

    Kb 1 cm vastagságúra kinyújtom, éles késsel berácsozom a tésztát, pogácsaszaggatóval kiszaggatom és sütőpapírral bélelt nagy tepsibe egymástól kicsit távolabb sorakoztatom a pogácsákat.

    Tetejüket megkenem a maradék tojással, meghintem szezámmaggal és addig pihentetem, ameddig a sütőt 220 fokra előmelegítem.

    Forró sütőbe tolom a tepsit, 5 perc után a hőfokot 200 fokra mérsékelem és kb 20 perc alatt szép pirosra sütöm.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá