Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos csiga recept

Sajtos csiga
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 50 dkg finomliszt
    • csipet só
    • 3 kk cukor
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • kb 2,5 dl tej
    • 2 dkg élesztő
    • 8 dkg olvasztott vaj

    A kenéshez:

    • 4 ek tejföl
    • 20 dkg reszelt sajt

    A tekercs tetejére:

    • 2 ek olvasztott vaj
    • 2 tk szezámmag

    Elkészítése:

    A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt.

    Közben a lisztet egy tálba szitáljuk és hozzáadjuk tojást, tojássárgáját, a sót, az élesztőt és jól összegyúrjuk.

    Az olvasztott, de nem meleg vajat utoljára adjuk hozzá és szép simára dagasztjuk vele a tésztát. Letakarjuk és langyos helyen duplájára kelesztjük.

    Ha megkelt a tészta, akkor enyhén lisztezett deszkára öntjük, kissé átgyúrjuk, majd elfelezzük.

    Az egyik tésztát kb 3 mm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk. Lekenjük 2 ek tejföllel és megszórjuk 10 dkg reszelt sajttal.
    A rövidebb oldalától kezdve feltekerjük, majd lekenjük olvasztott vajjal és megszórjuk szezámmaggal, majd ujjnyi szeletekre vágjuk.

    A kész csigákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk egymástól távolabb.

    A maradék tésztát is ugyanígy készítjük el.

    30 percet kelesztjük még.

    180 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük a csigákat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá