Póréhagymás-baconos batyuk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 500 g liszt
- 300 g vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk só
Töltelék:
- 1 póréhagyma karikára szelve
- 2 krumpli héjában megfőzve, hámozva és feldarabolva
- 100 g bacon kockára vágva
- 3 ek főzőtejszín
- kakukkfű, só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A sót elkeverjük a liszttel, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Adjuk hozzá a tojásokat és gyúrjuk össze.
Csomagoljuk folpackba és tegyük a hűtőbe 1 órára.
A póréhagymát kevés oolajon dinszteljük üvegesre, adjuk hozzá a bacont. Ha a bacon kicsit sülni kezd, adjuk hozzá a krumplit is. Sózzuk, borsozzuk és kakukkfűvel ízesítjuk. Végül hozzáadjuk a tejszínt és összeforraljuk.
Kinyújtjuk a tésztát és egyenlő nagyságú köröket szaggatunk belőle.
A tészták felét megtöltjük a töltelékkel, szélét a töltelék mentén megkenjük tojássárgájával. Összehajtjuk a tésztát, a szélét összecsipkedjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és lekenjük tojássárgájával.
180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »