Póréhagymás-baconos batyuk recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 500 g liszt
- 300 g vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 tk só
Töltelék:
- 1 póréhagyma karikára szelve
- 2 krumpli héjában megfőzve, hámozva és feldarabolva
- 100 g bacon kockára vágva
- 3 ek főzőtejszín
- kakukkfű, só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A sót elkeverjük a liszttel, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Adjuk hozzá a tojásokat és gyúrjuk össze.
Csomagoljuk folpackba és tegyük a hűtőbe 1 órára.
A póréhagymát kevés oolajon dinszteljük üvegesre, adjuk hozzá a bacont. Ha a bacon kicsit sülni kezd, adjuk hozzá a krumplit is. Sózzuk, borsozzuk és kakukkfűvel ízesítjuk. Végül hozzáadjuk a tejszínt és összeforraljuk.
Kinyújtjuk a tésztát és egyenlő nagyságú köröket szaggatunk belőle.
A tészták felét megtöltjük a töltelékkel, szélét a töltelék mentén megkenjük tojássárgájával. Összehajtjuk a tésztát, a szélét összecsipkedjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és lekenjük tojássárgájával.
180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









