Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött pogácsa recept

Töltött pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 1 kg finomliszt
    • 2 dl tejföl
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 50 dkg margarin
    • 1 dl tej
    • 5 dkg élesztő
    • 1 tk cukor
    • 1 kk só

    Töltelék:

    • 2 ek liszt
    • 2,5 dl tej
    • 2,5 dl tartármártás vagy majonéz
    • 25 dkg reszelt, füstölt sajt
    • kevés só
    • bors ízlés szerint
    • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma

    Kenés:

    • tojás

    Elkészítése:

    A tejbe belekeverjük a cukrot, meglangyosítjuk és felfuttatjuk benne az élesztőt. A tészta többi hozzávalóját egy tálba mérjük, hozzáadjuk az élesztőt és alaposan összegyúrjuk. Letakarva kb 1 órán át kelesztjük.

    Lisztezett deszkán kinyújtjuk kb 1,5 cm vastagra a tésztát és közepes szaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapíros tepsire, egymástól kicsit messzebb, tesszük a pogácsákat, majd további 20 percig kelesztjük. Felvert tojással lekenjük a tetejét, esetleg szórhatunk minden másodikra szezámmagot. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 13-15 percig sütjük.

    Amíg kihűlnek a pogácsák elkészítjük a tölteléket. A tejben felfőzzük a lisztet kevés sóval. ha kihűlt hozzáadjuk a mártást vagy majonézt, sajtot és kevés borsot. Ketté osztom a masszát és az egyik felébe belekeverjük a zúzott fokhagymát.

    Minden pogácsát kettévágunk és megtöltjük a krémmel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá