Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Kenés:
Elkészítése:
A tejbe belekeverjük a cukrot, meglangyosítjuk és felfuttatjuk benne az élesztőt. A tészta többi hozzávalóját egy tálba mérjük, hozzáadjuk az élesztőt és alaposan összegyúrjuk. Letakarva kb 1 órán át kelesztjük.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk kb 1,5 cm vastagra a tésztát és közepes szaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapíros tepsire, egymástól kicsit messzebb, tesszük a pogácsákat, majd további 20 percig kelesztjük. Felvert tojással lekenjük a tetejét, esetleg szórhatunk minden másodikra szezámmagot. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 13-15 percig sütjük.
Amíg kihűlnek a pogácsák elkészítjük a tölteléket. A tejben felfőzzük a lisztet kevés sóval. ha kihűlt hozzáadjuk a mártást vagy majonézt, sajtot és kevés borsot. Ketté osztom a masszát és az egyik felébe belekeverjük a zúzott fokhagymát.
Minden pogácsát kettévágunk és megtöltjük a krémmel.