Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtkrémes pogácsa recept

Sajtkrémes pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg finomliszt
    • 1 csapott ek só
    • 25 dkg vaj (vagy margarin)
    • 25-30 dkg füstölt reszelt sajt
    • fél dl tej
    • 1 tk cukor
    • 3 dkg élesztő
    • 10 dkg tömlős, füstölt sajtkrém
    • 1 dl tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kb 5 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A tejet meglangyosítom, beleteszem a cukrot és belemorzsolom az élesztőt, félretéve felfuttatom.

    Egy nagyobb tálba szitálom a lisztet, elkeverem a sóval és elmorzsolom a vajjal. Hozzáadom a reszelt sajtot, azzal is elkeverem, majd a közepébe mélyedést készítek. Ide ütöm a tojást, teszem a tejfölt, sajtkrémet és a közben felfutott élesztőt.

    A tésztát alaposan összegyúrom. Közepesen kemény tésztának kell lennie.

    Lisztezett tányérra teszem, fóliával letakarom és legalább két órára, de még jobb, ha egy egész éjszakára hűtőbe teszem.

    Sütés előtt kiveszem, ujjnyi vastagra nyújtom, kicsi, kb 3 cm-es szaggatóval kiszaggatom. Sütőpapíros tepsire ültetem a kész pogácsákat.

    A tetejüket lekenem felvert tojással és mindre teszek egy-egy nagy csipet sajtot. Hagyom a tepsin kelni kb 30 percet.

    200 fokos sütőben kb 18 perc alatt sülnek meg.

    Ha éjszakára teszem a hűtőbe a tésztát, akkor 2 tasak porélesztővel készítem és sütés előtt szobahőmérsékleten 60 percet kelesztem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá