Pizzás csiga recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 kg finomliszt
- 7 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 1 dl olaj
- 1 evőkanál cukor
- ízlés szerint só
A töltelékhez:
- ketchup vagy pizzakrém
- olaszos fűszerkeverék
- kukorica
A tetejére:
- reszelt sajt
Elkészítése:
A tej felét meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.
A lisztbe elkeverjük a sót, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és az olajat is. A maradék tejet is meglangyosítjuk és gyúrás közben hozzáadagoljuk a tésztához. Szépen dolgozzuk ki, majd tegyük egy kelesztőtálba, fedjük le és langyos helyen hagyjuk kelni egy órát.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk. Elfelezzük és szép vékonyra kinyújtjuk. A ketchupba vagy pizzakrémbe belekeverjük a fűszerkeveréket, majd alaposan megkenjük vele a tésztánkat. Ezután mehet rá a kukorica és a többi étvágygerjesztő finomság, amit éppen otthon találunk vagy szeretnénk rátenni.
Ezután óvatosan feltekerjük és kb ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle.
A sütőt előmelegítjük közben. A tepsibe tegyünk sütőpapírt, majd szépen helyezzük rá a kis csigáinkat. Utolsó simításként szórjuk meg mindet sok-sok reszelt sajttal.
Hagyjuk még egy picit kelni őket, amíg a sütőnk forró nem lesz és kb 20-30 perc alatt szépen meg is sülnek.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:
Egy kellemes szombati napon tökéletes párja egy nagy tányér bablevesnek, a tölteléket pedig bátran lehet tovább variálni.