Pizzás csavart recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg finomliszt
- 5 dkg élesztő
- 2-3 evőkanál olaj
- csipet só
- 1 csipet fokhagymapor
- 2 csapott evőkanál cukor
- 2,5 dl langyos víz
Szósz:
- 1 kicsi paradicsompüré (70 g)
- 4-5 evőkanál ketchup
- 2 teáskanál szárított oregánó
- reszelt sajt
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ízlés szerint reszelt sajt, szezámmag, köménymag, lenmag
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelttésztát készítünk, majd kb 10 percig dagasztjuk.
Tálba tesszük a tésztát és letakarva kelesztjük kb 30 percig.
Amíg a tészta kel, addig elkészjük a szószt. A pürét összekeverjük a ketchuppal és az oregánóval. A sajtot lereszeljük.
A tésztát kb 5 mm vastagra, téglalap alakúra kinyújtjuk, majd az egyik felére rákenjük egyenletesen a szószt és megszórjuk sajttal, majd a másik felét ráhajtjuk és kissé összenyomkodjuk. Az összehajtott tésztát kb 1 cm vastag csíkokra vágjuk.
A tésztacsíkok két felét ellentétesen megtekerjük párszor, majd a megformázott tésztákat sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.
A tésztákat egyenként megkenjük felvert tojással és ízlés szerint sajttal vagy különböző magvakkal megszórjuk.
180 fokon kb 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »