Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pizzás csavart recept

Pizzás csavart
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 40 dkg finomliszt
    • 5 dkg élesztő
    • 2-3 evőkanál olaj
    • csipet só
    • 1 csipet fokhagymapor
    • 2 csapott evőkanál cukor
    • 2,5 dl langyos víz

    Szósz:

    • 1 kicsi paradicsompüré (70 g)
    • 4-5 evőkanál ketchup
    • 2 teáskanál szárított oregánó
    • reszelt sajt

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • ízlés szerint reszelt sajt, szezámmag, köménymag, lenmag

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelttésztát készítünk, majd kb 10 percig dagasztjuk.

    Tálba tesszük a tésztát és letakarva kelesztjük kb 30 percig.

    Amíg a tészta kel, addig elkészjük a szószt. A pürét összekeverjük a ketchuppal és az oregánóval. A sajtot lereszeljük.

    A tésztát kb 5 mm vastagra, téglalap alakúra kinyújtjuk, majd az egyik felére rákenjük egyenletesen a szószt és megszórjuk sajttal, majd a másik felét ráhajtjuk és kissé összenyomkodjuk. Az összehajtott tésztát kb 1 cm vastag csíkokra vágjuk.

    A tésztacsíkok két felét ellentétesen megtekerjük párszor, majd a megformázott tésztákat sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.

    A tésztákat egyenként megkenjük felvert tojással és ízlés szerint sajttal vagy különböző magvakkal megszórjuk.

    180 fokon kb 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá